Projectontwikkeling

m Moestpot-1---Vebocom

 


Bouwbedrijf G. Rook BV houdt zich niet alleen bezig met het realiseren van bouwprojecten. Ook de ontwikkeling van projecten behoort tot haar bezigheden. De ontwikkelingstak binnen het bedrijf bedient een breed gebied.

Het bedrijf ontwikkelt industriegebouwen, gebouwen voor de tertiaire sector en woningbouw projecten waaronder vrijstaande woningen, rijwoningen en appartementen gebouwen.
m Haven-Romond
Enkele voorbeelden van ontwikkelingsprojecten zijn:

- Project 'De Moespot' – Vollenhove – 5 vrijstaande woningen

- Project 'De Slenger' – Vollenhove – 8 rijwoningen

- Project 'Het Nye Huys' – Vollenhove – 6 appartementen

- Project 'Nieuwbouw bedrijfshal' – Vollenhove – bedrijfshal met kantoren

- Project 'Gezondheidscentrum Vollenhove' – Vollenhove – Nieuwbouw  
  gezondheidscentrum


Nieuwbouw bedrijfshal Vollenhove

m Industrieweg-Rovis2

Op uitnodiging van RovisBouw Beheer B.V. heeft Boes + Kok Ingenieursbureau opdracht gekregen voor het ontwerp van een nieuw te bouwen bedrijfsloods met kantoorruimtes.
Het betreffend perceel grenst aan het terrein van Bouwbedrijf G. Rook B.V. aan de Industrieweg te Vollenhove, op het bedrijventerrein ‘De Weyert’.

Dit industrieterrein wordt op dit moment gerevitaliseerd, de kavel grenst aan de Industrieweg met zicht op het nieuwe inpassingsplan met woon- werklocaties wat binnenkort door de Gemeente Steenwijkerland wordt uitgegeven onder de noemer ‘Plan voormalige kaasfabriek – De Weijert te Vollenhove’.

Het grenst hiermee aan de beoogde nieuwe ‘centrale as’ van de De Weijert, de groen- en de waterstructuur worden hier versterkt.
Ook de nieuwe bedrijfsbebouwing richt zich straks op deze as, de voorruimte wordt gereguleerd t.b.v. van parkeren en representatie en de opslagruimten achter de rooilijn.

Voor deze locatie is een dynamisch kantoorgebouw ontworpen, de stedenbouwkundige randvoorwaarden vroegen om een helder volume met duidelijke scheiding tussen het ‘werk- en opslaggedeelte’. 
Via de voorzijde van het hoofdvolume is zowel de begane grond als de verdieping te bereiken. De bedrijfsloods is zowel van de voorzijde- als de rechterzijde te bereiken door middel van loop- en overheaddeuren.
Industrieweg-Rovis2a
Het programma voor het bedrijfsgebouw op de beganegrond bestaat uit; een entree, kantine, kantoor, technische ruimte, sanitaire voorzieningen en een bedrijfshal met talloze mogelijkheden.


De verdieping bestaat uit eventueel verhuurbare apart toegankelijke kantoorruimten met showroom, vergaderruimte, archief en keuken- en sanitaire voorzieningen. Het gebouw valt op door haar ‘verdraaide’ en overstekende verdieping ( met de kantoorruimte) waarbij de onderzijde de rooilijn volgt en de bovenzijde hier een omgekeerde variant van is.


Druk hier om de verkoopfolder te bekijken
(opent in nieuwe venster).

De Haven Vollenhove

m Haven-Romond2

Onder het project 'De Haven' vallen de projecten 'De Slenger' met 8 rijwoningen en 'Het Nye Huys' met 6 appartementen. Van 'De Slenger' zijn inmiddels 5 woningen gebouwd. Dit project is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel.

De nieuwbouw aan de Vollenhoofse Haven belooft een bijzondere plek te worden. Een stukje vergane glorie krijgt opnieuw vorm. Waterliefhebber of niet, de Vollenhoofse Haven brengt hoe dan ook een bijzondere sfeer met zich mee. Mooie zomerdagen of stormachtige herfstdagen, het waterleven gaat altijd door.

haven2a
De haven en het kerkplein zijn domein voor tal van activiteiten. Zo kunt u vanuit de haven met de sloep zelfs boodschappen doen of via het kerkplein naar restaurant Seidel wandelen.

Bovendien ligt Vollenhove zeer gunstig ten opzichte van de snelweg. De Noord-Oostpolder fungeert als uitvalsweg richting de A6, waarvandaan u alle kanten uit kunt.
Bijvoorbeeld naar Utrecht en Amsterdam. Zo bent u in Amsterdam-Centrum met de auto in minder dan een uur.

 Druk hier om de site van 'De Haven' te bekijken
(opent in nieuwe venster).

haven1
haven2
m_DSCN0037
m_DSCN0288
m_DSCN0306
m_DSCN0325
m_Haven-Romond
1/7 
start stop bwd fwdMoespot

m Moestpot-1---VebocomA

De Moespot is een buurtschap in de gemeente Steenwijkerland in de Kop van Overijssel in de gelijknamige provincie Overijssel. Het buurtschap is weggescholen in de luwte van de oude Zuiderzeedijk voor barre elementen, aan het Jabikspad tussen voormalig Zuiderzee stadjes Blokzijl en Vollenhove bevindt zich dit gehucht De Moespot.

Aan de andere kant van de oude Zuiderzeedijk ligt het Vollenhovermeer. Dit meer is een restant van de voormalige Zuiderzee. Met de aanleg van de Noordoostpolder is veel van de identiteit en charme van het grensgebied tussen land en water verloren gegaan.
Al enige jaren wordt er gesproken over deze situatie, zowel gemeente als de ondernemers en inwoners van Vollenhove zijn van mening dat er met dit gebied iets moet gebeuren.

m Moestpot-2---VebocomA

Uit de diverse analyses en onderzochte theorieën op sociaal, cultureel, economisch, stedenbouwkundig en historisch gebied, is gebleken dat het ontwikkelen van 5 wooneenheden binnen het plangebied levensvatbaar is. Met de uitkomsten van de analyses en theorieën is een concept gemaakt wat bestaat uit een kavelverdeling van 4 procesgebieden. De verkaveling van het plangebied heeft zo plaatsgevonden dat de (toekomstige) woonbehoefte in verschillende vormen met verschillende woningtypes uitgewerkt kon worden.

Na bestudering van de verschillende mogelijkheden is gebleken dat de structuur en filosofie voor dit ontwerp centraal moest komen te staan in de nieuw te ontwikkelen wooneenheden, uitgangspunt bij deze planontwikkeling is de inzet van bestaande en historisch kwaliteiten, zoals te conformeren aan bestaande structuur en bebouwing.

Ontwerper ing. Dirk-Jan Boes tekende voor het ontwerp van de vijf bijzondere wooneenheden op deze unieke plek. "De Moespot heeft een monumentaal en modern karakter gekregen."

Druk hier om de site van 'De Moespot' te bekijken
(opent in nieuwe venster).

m_Moestpot-1---Vebocom
m_Moestpot-10---Vebocom
m_Moestpot-2---Vebocom
m_Moestpot-3---Vebocom
m_Moestpot-4---Vebocom
m_Moestpot-5---Vebocom
m_Moestpot-6---Vebocom
m_Moestpot-7---Vebocom
m_Moestpot-8---Vebocom
m_Moestpot-9---Vebocom
01/10 
start stop bwd fwd