Nieuwbouw bedrijfshal Vollenhove

m Industrieweg-Rovis2

Op uitnodiging van RovisBouw Beheer B.V. heeft Boes + Kok Ingenieursbureau opdracht gekregen voor het ontwerp van een nieuw te bouwen bedrijfsloods met kantoorruimtes.
Het betreffend perceel grenst aan het terrein van Bouwbedrijf G. Rook B.V. aan de Industrieweg te Vollenhove, op het bedrijventerrein ‘De Weyert’.

Dit industrieterrein wordt op dit moment gerevitaliseerd, de kavel grenst aan de Industrieweg met zicht op het nieuwe inpassingsplan met woon- werklocaties wat binnenkort door de Gemeente Steenwijkerland wordt uitgegeven onder de noemer ‘Plan voormalige kaasfabriek – De Weijert te Vollenhove’.

Het grenst hiermee aan de beoogde nieuwe ‘centrale as’ van de De Weijert, de groen- en de waterstructuur worden hier versterkt.
Ook de nieuwe bedrijfsbebouwing richt zich straks op deze as, de voorruimte wordt gereguleerd t.b.v. van parkeren en representatie en de opslagruimten achter de rooilijn.

Voor deze locatie is een dynamisch kantoorgebouw ontworpen, de stedenbouwkundige randvoorwaarden vroegen om een helder volume met duidelijke scheiding tussen het ‘werk- en opslaggedeelte’. 
Via de voorzijde van het hoofdvolume is zowel de begane grond als de verdieping te bereiken. De bedrijfsloods is zowel van de voorzijde- als de rechterzijde te bereiken door middel van loop- en overheaddeuren.
Industrieweg-Rovis2a
Het programma voor het bedrijfsgebouw op de beganegrond bestaat uit; een entree, kantine, kantoor, technische ruimte, sanitaire voorzieningen en een bedrijfshal met talloze mogelijkheden.


De verdieping bestaat uit eventueel verhuurbare apart toegankelijke kantoorruimten met showroom, vergaderruimte, archief en keuken- en sanitaire voorzieningen. Het gebouw valt op door haar ‘verdraaide’ en overstekende verdieping ( met de kantoorruimte) waarbij de onderzijde de rooilijn volgt en de bovenzijde hier een omgekeerde variant van is.


Druk hier om de verkoopfolder te bekijken
(opent in nieuwe venster).