Kelder onder woning

m DSCN0527

Door de grote bevolkingsdichtheid behoort Nederland tot de 30 dichtbevolkste landen ter wereld. De ruimte om uit te breiden wordt steeds schaarser. Vele opdrachtgevers willen meer ruimte in hun woning. Maar door hoge grondprijzen en regelgeving (bestemmingsplan) is dit niet altijd mogelijk. Daarom kiezen zij vaak voor een betonnen kelder onder hun woning of gebouw.

Bovendien wordt dan de kelder gebruikt als fundering wat een besparing op de totale bouwkosten kan betekenen. Door de bouw van een kelder wordt een extra woonlaag gecreëerd.

De temperatuur in een kelder is vrijwel constant. In de zomermaanden is het relatief koel. De kelder is dan ook geschikt voor opslag van voedsel en goederen.

De kelder kan echter voor oneindig veel meer doeleinden worden gebruikt zoals een slaapruimte, een berging, garage, speelruimte of een zwembad, een muziekstudio, wijnkelder, hobbyruimte, sauna, enz.


m DSCN0157In een kelder is een goede ventilatie erg belangrijk. We besteden dan ook veel aandacht in het voortraject aan de toepassing van natuurlijke en/of mechanische ventilatie.

Keldervloer en kelderwanden kunnen worden bekleedt met isolatie afhankelijk van de toepassing van de kelder. Door onze jarenlange ervaring bezitten wij hierover veel kennis.

Ook voor toetreding van daglicht is een oplossing voorhanden. Door toepassing van 1 of meerdere kelderkoekoeken kan het gebruik van daglicht worden gerealiseerd.

Op een in het werk gestorte kelder wordt een waterdichtheidsgarantie van 10 jaar door ons afgegeven. Voor bouwpercelen met een hoge grondwaterstand en/of een minder draagkrachtige bodem behoort de bouw van een betonnen kelder tot een groot voordeel ten opzichte van een gemetselde kelder.

Bij eventuele verkoop van een woning geeft een kelder een aanzienlijke meerwaarde.

 

 
 

m_101_0075
m_101_0086
m_DSC01498
m_DSC01606
m_DSC02392
m_DSC03076
m_DSC04033
m_Dscf0131
m_DSCN0157
m_DSCN0527
m_DSCN1208
m_DSCN1211
01/12 
start stop bwd fwd