Dé betonbouw specialist betonbouw voor een aannemer
Maak gebruik van een specialist om het bouwproject dat jij als (hoofd)aannemer in opdracht hebt tot een succes te maken. Bij nagenoeg elk bouwproject, of het nu gaat om woningbouw of utiliteitsbouw, komt beton kijken. Veel aannemers zien vaak op tegen het onderdeel betonbouw bij een project wanneer dit even verder gaat dan een standaard fundering.
Waar betonbouw en alle facetten die daarbij komen kijken doorgaangs niet de hoofdactiviteit is van een aannemer kan Rook Bouw dit deel van het project als onderaannemer uitvoeren. Rook Bouw is de specialist in betonbouw, zowel ondergronds als bovengronds.
Wij realiseren de betonwerken zo dat jij als aannemer je kunt concentereren op de rest van de bouwactiviteiten en met onze inzet meer werkplezier uit het project haalt omdat Rook Bouw jou als hoofdaannemer ontzorgt.
Onze werkwijze
Voor het maken van betonbouw voor hebben wij een eigen bekistingssysteem in huis. Dit unieke systeem maakt het mogelijk om alle formaten betonbouw te realiseren voor zowel de woningbouw als voor de utiliteitsbouw. Van grote massieve machine fundaties, tot kleine of tot grote diepe kelders voor bijvoorbeeld een stortput of hoge (10 meter +) betonwanden voor bulkopslag. Zelfs op lastig bereikbare of lastig bebouwbare locaties. We zijn gespecialiseerd in het bouwen van zogeheten “in het werk” gestorte betonconstructies en afzinkkelders. We maken de betonconstructies op de door u aangewezen locatie. Het voordeel van in het werk gestorte betonconstructies is dat de mogelijkheden veel groter zijn dan bij prefab beton. Nagenoeg alle vormen en afmetingen zijn in het werk te realiseren op bijna alle gewenste plekken, zelfs in of onder bestaande bebouwing.
Afhankelijk van de onderdelen die je als hoofdaannemer wilt uitbesteden of tot in hoeverre je ontzorgt wilt worden kunnen wij de betonbouw verzorgen vanaf bijvoorbeeld een bouwrijpe kavel.
Als je als hoofdaannemer niet vaak te maken hebt gehad met bronbemaling of diepe ontgravingen kunnen wij ook deze onderdelen onder onze hoede nemen en jou daardoor totaal ontzorgen.
Om tot het beste eindproduct te komen waar jouw opdrachtgever het meest uit kan halen denken wij graag zo vroeg mogelijk mee. Wij denken tijdens het aanbestedingstraject al graag met jou als inschrijver mee of schuiven graag aan bij besprekingen wanneer jij vanaf het ontwerp traject in bouwteam met jouw klant om tafel zit. Dit doen wij zonder jou als hoofdaannemer in de weg te lopen.
In het werk gestorte kelder
Een in het werk gestorte kelder is uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare of moeilijk bebouwbare locaties. Met ons bekistingssysteem storten we een kelder ter plaatse.Bij een normale kelder wordt eerst de bouwput ontgraven en indien nodig voorzien van bronbemaling. De keldervloer wordt daarna als eerste gemaakt. En vervolgens de kelderwanden.
Wij zijn bij ons werk volledig zelf voorzienend. Dat wil zeggen we dat gedurende onze werkzaamheden geen ondersteuning van de hoofdaannemer verwachten. De uitvoerder kan zich daardoor alvast richten op de bovenbouw en de afbouw. Ook alle maatvoering kunnen wij zelf verzorgen m.b.v. een Trimble Robotic station.
We houden de kwaliteit van ons werk hoog door het monitoren van de uitharding van het beton en door het beton de juiste nabehandeling te geven. Daarnaast zorgen we ervoor dat de bouwput stabiel en droog blijft. De grondwaterspiegel verlagen we tijdelijk door het plaatsen van bronbemaling, het grondwater wordt hierbij gecontroleerd afgevoerd en de bouwomgeving wordt gemonitord. Maak je gebruik van onze expertise, dan word je volledig geadviseerd én ontzorgd. Je hoeft zelf niets te doen, maar weet dat je aan het einde van de rit een geweldige en waterdichte kelder hebt. Ook voor andere fundaties of betonconstructies geldt hetzelfde als voor een kelder.
Afzinkkelder
Mocht je als aannemer een uitdaging van jouw opdrachtgever krijgen om naast bestaande bebouwing een kelder te maken dan is een afzinkkelder een goede optie.
Wat is een afzinkkelder? Een afzinkkelder is een kelder die op unieke wijze wordt geplaatst, namelijk zonder eerst een bouwput te graven. Zoals de naam al verklapt, zakt deze kelder als het ware in de grond. Het voordeel? Geen kosten voor onder andere dure grondinjecties of damwandconstructies en een kortere grondwater bemaling.
Wanneer is een afzinkkelder interessant?
Een afzinkkelder is uitermate geschikt voor het plaatsen van een kelder dicht bij bestaande bebouwing of dicht bij bebouwing die ‘op staal’ is gefundeerd en waardoor er geen normale bouwput gegraven kan worden.
Ook kan een afzinkkelder strak langs een erfscheiding geplaatst worden zonder dat een groot deel van het pereel van de buren betrokken moet worden bij de bouwplannen van jouw opdrachtgever. Zelfs in een bestaand gebouw kan een afzinkkelder worden gemaakt zonder dat er zettingschade optreedt aan het bestaande gebouw.
Wenst jouw opdrachtgever een kelder in een gebied met een hoge grondwater stand? Dan kan een afzinkkelder DE manier zijn om toch een kelder gerealiseerd te krijgen. Kelders bouwen op de wijze van een afzinkkelder is namelijk zeer geschikt voor gebieden met hoge grondwaterstanden om dat bij een afzinkkelder de grondwater bemalingsperiode veel korter is. Een afzinkkelder is voor deze moeilijk bebouwbare locaties de beste en voordeligste optie.
In het geval de hoofdconstructeur van de opdrachtgever geen ervaring heeft met afzinkkelders dan kunnen wij ook de constructieberekening van de afzinkkelder verzorgen.
Het plaatsen van een afzinkkelder
Rook Bouw heeft een eigen bekistingssysteem. Dit systeem gebruiken we bij het plaatsen van verschillende soorten kelders, fundaties en andere betonbouw, waaronder ook de afzinkkelder. Hoe we dit doen? De werkvolgorde bij een afzinkkelder is echter omgekeerd ten opzichte van een normale kelder. Een afzinkkelder maken we door het volgen van de volgende stappen:
- We maken de afzinkwanden met ons unieke bekistingssysteem op het maaiveld.
- Als de wanden gereed zijn brengen we een door ons zelf ontworpen stempelraam aan om de afzinkwanden tijdens het afzinken te zekeren tegen de gronddruk op de wanden die optreedt tijdens het afzinken.
- Daarna graven we de grond, van binnenuit de afzinkwanden, onder de wanden weg. Hierdoor zakken de afzinkwanden geleidelijk tot de gewenste diepte. Uiteraard gebeurt dit met uiterste precisie om er zeker van te zijn dat de kelder op de juiste plek komt en gelijkmatig zakt.
- Voor plekken met slappe ondergrond hebben wij een werkwijze die het doorzakken van de afzinkwanden in de slappe grond voorkomt.
- We storten de keldervloer tussen de afzinkwanden en verwijderen daarna het tijdelijke stempelraam.
- Tot slot maken we nog het kelderdek op de afzinkkelder als dit nodig is (afhankelijk van de toepassing die de kelder krijgt). Hierna is de ruwbouw afzinkkelder gereed.
De vele toepassingen van onze betonbouw
Elke opdrachtgever heeft zo zijn eigen reden om een kelder te laten plaatsen. Een groot deel van onze klanten investeert in een kelder of andere betonbouw om te kunnen groeien en om bedrijfsprocessen te verbeteren. Particulieren willen vaak graag hun woning vergroten met een kelder als bovengronds het maximum aantal kuubs is bereikt of als het bouwblok op de kavel te klein is.
Heb jij als hoofdaannemer een klant waar nog geen kelder gepland is en waar extra ruimte toch wenselijk is? Bespreek met jouw klant dan eens de mogelijkheden van een kelder. Bij een particulier kunt je de klant wijzen op de volgende toepassingsmogelijkheden.Een kelder bij een woning biedt extra ruimte voor bijvoorbeeld:
- een speelkamer voor de kinderen
- een mancave
- een wijnkelder
- een werkruimte voor je bedrijf aan huis
- een garage
- een opbergruimte
- een werkplaats/hobby ruimte
- een fitness ruimte
- een welnessruimte met zwembad, jacuzzi en sauna.
Ondanks dat een kelder in de grond zit kan deze ook voorzien worden van daglicht door middel van een zo genoemde koekoek. Met deze koekoek wordt de extra ruimte onder de woning voorzien van natuurlijk licht.
Bij een zakelijke klant (utiliteitsbouw) kan ons betonbouw specialisme een toegevoegde waarde zijn voor bijvoorbeeld:
- Een kelder of afzinkkelder om ondergrondse opslag te creeeren
- Een lift of machine put
- Een laadkuil voor vrachtwagens
- Een stortput voor het lossen van bulkgoederen
- Hoge wanden voor bulkopslag loodsen
- Een zware fundatie voor een nieuwe machine
- Een fundatie inclusief bedrijfsvloer voor jouw bedrijfspand
Wat zijn de kosten voor het laten bouwen van een kelder?
Natuurlijk ben je benieuwd wat de kosten van jouw nieuwe kelder of andere betonbouw zijn. De kosten van onze betonbouw projecten zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte van de kelder, de bouwlocatie en de werkwijze die we hanteren bij het plaatsen van de kelder of fundatie. Ook komen bij kelder- en betonbouw in de grond kosten als grondwerk en bronbemaling voor. Dit zijn factoren die geheel bouwlocatie afhankelijk zijn maar wel behoren bij het totale kostenplaatje.
Een afzinkkelder is een voordelige keuze voor een kelder op een moeilijk bebouwbare locatie of voor bouwlocaties met een hoge grondwater stand. Met een afzinkkelder kunnen hoge kosten voor damwand constructies, grondinjecties of langdurige grondwaterbemalingen met hoge bemalingsdebieten worden voorkomen.
Wil je weten wat jouw totale investering wordt? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Wij komen graag bij je langs om te kijken wat we voor je kunnen betekenen en wat de plannen van jouw opdrachtgever zijn. Hierna kunnen we geheel vrijblijvend en gratis een offerte opstellen. Wij geven telefonisch geen prijsinschattingen af omdat elke kelder of fundatie een uniek, specialistisch project is.
Waarom Rook Bouw?
Rook Bouw is al jaren gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en plaatsen van diverse betonbouw toepassingen. Door de jaren heen hebben we vele tevreden klanten geholpen met het bouwen van een kelder. Ons uitgangspunt? We bouwen altijd alsof het voor onszelf is. Wij vinden dat werkplezier maakbaar is en we helpen je graag om jouw werkplezier als hoofdaannemer te vergroten door jou te ontzorgen.
Benieuwd wat we nog meer doen voor een aannemers?
A: |
Industrieweg 7
8325 DA Vollenhove Plan je route » |
---|---|
T: | 0527 24 41 00 |
E: | info@rookbouw.nl |