Weer even terug op de basisschool om te bouwen aan de toekomst


De jeugd heeft de toekomst, dat bleek maar weer afgelopen woensdag. Het was een gure dag om, vanwege corona, alle kinderen buiten op het schoolplein bij de bus te ontvangen, maar dat mocht de pret niet drukken. Afgelopen week is op basisschool de Wiedewereld in St Jansklooster het startschot gegeven voor het project Bouwen en Wonen. Een project waar door alle groepen van de school een aantal weken aan gewerkt wordt.

Aftrap schoolproject

Rook Bouw mocht het project aftrappen door ze even mee te nemen in de wereld van de bouw. Zo moesten de kinderen naar voorwerpen zoeken die te maken hadden met veilig werken, ze mochten in de bus kijken naar de verschillende gereedschappen. En nadat ze bouwtekeningen bekeken hadden en de voortgang van de bouw d.m.v. foto's in de goede volgorde hadden gelegd, was het natuurlijk tijd voor de praktijk: zelf aan de slag met hamer en spijkers. En natuurlijk werd bij dat onderdeel het tijdschema niet helemaal nageleefd. 

Een prachtig gezicht om de enthousiaste koppies van de kinderen te zien en wat is er mooier dan de passie voor je vak door te geven aan de jongste generatie.

Uniek projecthuisje

Naast deze presentatie heeft Rook Bouw ook een uniek projecthuisje en daarbij behorend lesmateriaal ontwikkeld dat met behulp van een voor kinderen op maat gemaakte bouwtekening in elkaar te zetten is. Zo krijgen de kinderen op speelse wijze feeling met de bouw en wat daar zoal bij komt kijken.  Vervolgens kunnen ze zich natuurlijk helemaal storten op de indeling en inrichting van de woning. 'Een prachtig gezicht om de enthousiaste koppies van de kinderen te zien en wat is er mooier dan de passie voor je vak door te geven aan de jongste generatie. We hopen dat we een vuurtje hebben kunnen aanwakkeren bij het bouwplezier van de kids en we zien uit naar veel nieuwe aanwas. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen', aldus Jacko Rook.

Lees ook: De Wiedewereld leert over bouwen en wonen dankzij Rook Bouw

Terug

Meer nieuws

Aanbouw oude woonboerderij 'Een prachtige aanbouw, helemaal naar onze smaak.'

Aanbouw oude woonboerderij 'Een prachtige aanbouw, helemaal naar onze smaak.'

Referentie over moderne aanbouw aan oude woonboerderij

arrow-right
Maker van woon-
en werkplezier