Bunker voor Gamma Knife bij Isala Zwolle


Het Isala Ziekenhuis in Zwolle is sinds afgelopen dinsdag een Gamma Knife rijker. Dit is een uniek bestralingstoestel dat maar liefst uit 192 richtingen zeer precies tumoren in de hersenen kan bestralen. Hiermee biedt Isala een nieuwe behandelmethode voor hersentumoren.

Wij mochten voor hoofdaannemer BAM de ruwbouw realiseren van het gebouw waarin dit apparaat nu staat. Deze ruwbouw omvatte de bouw van de fundering voor het gebouw, de bestralingsbunker waarin de Gamma Knife geplaatst is, en de vloer, gevels en dakvloer van de bijbehorende behandelkamers.

De bunker is opgetrokken uit een vloer, wanden en dakvloer van 500 mm dik. Dit is voldoende om de bij een behandeling vrijkomende straling binnen het gebouw te houden.

De wapening, het beton en overige toegepaste materialen voor de bunker is afgestemd met de specialisten van Isala zodat de constructie volledig voldoet aan de eisen voor een bestralingsruimte.

We zijn trots dat wij als bedrijf ons steentje hebben mogen bijdragen aan deze nieuwe techniek in de gezondheidszorg waar hopelijk veel mensen mee geholpen kunnen worden.

Meer informatie over de Gamma Knife en het plaatsen van het apparaat is de vinden via onderstaande links.

Steenwijker courant: Isala ziekenhuis in Zwolle ontvangt uniek bestralingstoestel dat tumoren in hersenen heel precies kan bestralen

Stentor: Isala Zwolle biedt nieuwe behandelmethode hersentumoren

RTV Oost: RTV Oost: Isala heeft een Gamma Knife, een uniek bestralingsapparaat dat hersenoperaties kan vervangen

Terug

Meer referenties

Woon- werklocatie voor Poelsema Veldwerk Vollenhove

Woon- werklocatie voor Poelsema Veldwerk Vollenhove

arrow-right
Ut possimus ex beatae perferendis asperiores dignissimos quia.

Nieuw onderkomen voor Active Creations: ‘Rook denkt continu met je mee’

arrow-right
Maker van woon-
en werkplezier