Nieuw onderkomen voor Active Creations: ‘Rook denkt continu met je mee’

Op een prachtige locatie op industrieterrein Kranerweerd in Zwartsluis realiseerde Rook Bouw het nieuwe onderkomen van Active Creations. Het kantoorpand aan De Grote Kranerweerd kenmerkt zich door een robuuste, industriële look. Het marketing- en communicatiebureau liet zijn architect de bouwtekening en het bestek leveren, waarna wij het energieneutrale gebouw in zeven maanden bouwden.

De eerste heipaal ging in januari 2020 de grond in, na een grondige voorbereiding. In augustus kon Active Creations het oude onderkomen aan de Mastenmakersstraat in Zwartsluis definitief verlaten. Eigenaar Hans Winter kijkt met een goed gevoel terug op het bouwproces.

Totaalplaatje

“Rook Bouw gaat voor het totaalplaatje”, legt hij uit. “Wat Rook heel duidelijk onderscheidt, is dat ze continu met je meedenken. Afgestemd op hoe jij het gebouw gaat gebruiken. Ja, de architect maakte de bouwtekening en stelde het bestek op, maar Rook nam niet alles zo maar klakkeloos over. Als ze dachten dat het beter kon, vroegen ze kritisch door en boden ze andere opties. Ze keken daarbij ook erg naar de details, zoals de afwerking en materialisatie.”

Ut possimus ex beatae perferendis asperiores dignissimos quia.
Similique odit corporis nisi odio quos porro.

Voortraject

Wat Winter verder opviel, is dat Rook Bouw veel tijd en energie stak in het voortraject. “Dat vond ik heel prettig”, vertelt de Sluziger. “Heel veel keuzes waren al gemaakt, op het moment dat de eerste paal de grond in ging. De houding was niet: ‘och, dat komt later nog wel’. Maar alles werd minutieus vastgelegd. Daardoor ontstonden tijdens het bouwproces veel minder vragen en onduidelijkheden.”

Daarnaast vond Winter het prettig dat Rook stelposten zo veel als mogelijk uitbande. “Ook meer- en minderwerk werden tijdens het bouwproces duidelijk gecommuniceerd”, legt de marketingspecialist uit. “De begeleiding tijdens het bouwproces was echt heel goed. Lekker toegankelijk en een snelle reactie op vragen. Het positieve gevolg was dat we nooit voor verrassingen kwamen te staan.”

Quia inventore illo deserunt necessitatibus ex laboriosam ut.
Saepe error et sunt cum non sint consequatur.

Planning

Rook Bouw werkte met een krappe planning, zo erkent ook Winter. “Ze gaven geen valse hoop over de oplevering”, vertelt hij. “Maar ze deden er vervolgens wél alles aan om de deadline te halen. Ook als het eens tegenzat. Wat me verder is bijgebleven, was het supernette bouwterrein. Het zag er altijd opgeruimd uit. Ik vind dat een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Een visitekaartje voor Rook Bouw, maar zeker ook voor onszelf.”

Terug

Meer referenties

Woon- werklocatie voor Poelsema Veldwerk Vollenhove

Woon- werklocatie voor Poelsema Veldwerk Vollenhove

arrow-right
Maker van woon-
en werkplezier